Contaminations du maïs par des mycotoxines

Show full item record

Files in this item

PDF AVF_1980_4_533.pdf 379.7Kb

Pour citer ce document :
URI: http://hdl.handle.net/2042/65593
Title: Contaminations du maïs par des mycotoxines
Author: Lafont, P.; Lafont, Jeanne
Abstract: Sur 301 échantillons de maïs analysés, 55 étaient contaminés par des mycotoxines produites par des Fusarium, 18 à un taux supérieur à 1 mg/kg. Des relations peuvent être établies entre, d’une part, la fréquence et l’intensité de ces contaminations et, d’autre part, l’origine géographique et le mode de séchage du maïs.Out of 301 samples of maize studied, 55 were contaminated by Fusarinm-mycotoxins, 18 at a level higher than 1 mg/kg. Relationships could be established between, on one hand, the frequency and intensity of the contaminations and, on the other hand, the geographical origin and the drying procedure.
Subject: 12-13 époxytrichothécènes; t2-toxine; zéaralénone; mycotoxicoses; fusarium; maïs; 12-13-epoxytrichothecenes; t2-toxin; zearalenone; mycotoxicosis; fusarium; maize
Publisher: Académie vétérinaire de France, Paris (FRA)
Date: 1980

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record





Advanced Search